SEO får mer utrymme i mitt liv

Jag har funderat ett tag på om SEO (d.v.s. sökmotoroptimering) ska bli något som jag ägnar mig åt professionellt eller om det bara ska vara en bisyssla på fritiden. I realiteten har jag redan tagit betalt ett flertal gånger för att hjälpa andra. Det är lika bra att jag löper linan fullt ut.

Jag är anställd vid Högskolan i Borås. Där ges Webbredaktörsprogrammet. Hittills har jag inte haft med utbildningen att göra men nu tänker jag erbjuda mina kunskaper och praktiska erfarenheter inom multimodalitet och SEO i några av programmets kurser. Det ska bli spännande. På det viset tar jag ytterligare ett steg mot att arbeta med SEO professionellt.

Mitt ena företag, d.v.s. EmSec AB, har lite bakom kulisserna erbjudit SEO-tjänster en tid. Nu har jag skapat en särskild sajt där vi lyfter fram vad vi kan erbjuda andra. EmSec är ett konslutföretag så det föll sig naturligt för oss att köpa domännamnet SEO-konsulten.se för våra SEO-tjänster.

Eftersom jag, min vana trogen, håller på med många saker samtidigt är det inte så troligt att jag skulle jobba med SEO på heltid. De senaste åren har jag gjort det flera timmar per dag så det lär inte bli någon större skillnad.

Den främsta anledningen till att jag, och många med mig, väljer att jobba professionellt med SEO är att mina försök hittills har varit framgångsrika. När jag har lyckats placera mina egna sajter högt inom en relativt kort tid kan jag hjälpa andra att nå motsvarande framgång.

Nu kör jag.

27 Sep 2019