Bloggen är tre år

Jag startade den här sajten med tillhörande blogg i maj 2018. Det är idag precis tre år sedan.

När jag startade sajten ville jag dela med mig av alla erfarenheter jag gjorde som forskare, statsanställd, företagare osv. Hela projektet var på ett sätt helt galet. När jag hade som mest att göra i mitt liv skulle jag dessutom skriva blogg. Hur tänkte jag?

Enbart en del av mitt uppdrag vid Högskolan i Borås var tillräckligt när det gällde åtgången av tid. Jag blev chef i mitten av 2018 och behöll det uppdraget i två år. Under denna tid upplevde jag att chefsskapet tog all min tid. Det jag gjorde utöver mitt chefsuppdrag var svårt att fatta i efterhand att jag hann med. Jag bedrev minimalt med forskning men jag föreläste på högskolan och jag föreläste också lite vid sidan av. Jag drev två företag som vart och ett för sig skulle kunna ta en halvtid. Nu gjorde det inte det men det kändes som att jag jobbade över 200 procent hela tiden. Ingen kväll eller helg var ledig.

Jag kom till en punkt i livet där jag fick fundera igenom vad jag ville. Att jobba kan vara mycket stimulerande men det kan inte vara det enda man gör. För mig är det viktigt att det finns inslag av kreativitet för att jag ska må bra. När jag trappade ner mina uppdrag som chef och blev mindre aktiv i mina företag kom kreativiteten omedelbart tillbaka. Jag började forska igen och jag började skriva böcker och kapitel till antologier. Tidigt på det här året började jag till och med att komponera musik igen. Det var stort för mig.

Med alla mina erfarenheter i ryggen står jag åter vid ett val. Vad ska jag satsa på och lägga min tid och energi på? Det lutar åt att ett företag räcker och att jag ska fokusera på forskning så mycket det går. Eftersom jag älskar att skriva och trivs med att föreläsa får dessa delar också ta plats.

Har du varit i liknande situationer där du har fått göra avgörande val i livet? Dela gärna med dig.

Så här i backspegeln har det varit väldigt spännande år som jag har haft med denna blogg. Det har dessutom inte varit min enda blogg. Det finns en hel värld kring bloggandet och det är alltid intressant att se vilka effekter det man skriver kan få. Sajten har tusentals besökare varje månad så något tillför den. Min blogg Framgångsfaktorer är ännu mer besökt vilket är kul.

Jag skriver gärna och det blir säkert flera år till innan jag helt tappar sugen. Frågan är bara i vilken omfattning jag ska hålla igång.

9 May 2021