Öldrickare drabbas av växthuseffekten

Jag är en måttlig konsument av alkoholhaltiga drycker. När jag bestämde mig för att jag bara skulle köpa ekologiska viner, och i enstaka fall starkare drycker, var jag beredd på att betala mer för att gynna ekologiska odlingar. Detta har jag gjort i flera år av förebyggande syfte. När det gäller öldrickare kan det komma att bli markant högre priser som en följd av växhuseffekten. Vad är då bäst kan man undra? Att köpa dyrt ekologiskt öl nu eller att få betala mer för icke-ekologiskt öl inom några år? För mig är det bättre att betala dyrt för ekologika drycker nu eftersom de kan bidra till minskad växthuseffekt på sikt. Att betala dyrt för konventionella drycker om ett par år för att det är svårt att få tag på öl och vin mm löser inget på sikt. Det blir bara dyrare.

Om du vill veta mer om varför priserna ökar och vilka andra effekter som följer att klimatförädringar kan du läsa mitt senaste inlägg om att öldrickare drabbas av sämre öl och högre priser.

16 okt 2018